Sinterklaas Stress!

Mijn kinderen zijn al een tijdje op de hoogte van ‘het geheim van Sinterklaas’.

Dat wil zeggen, Liz (10) wéét het en Annabel (8) is in ontkenning. Ik schreef er al eerder over,  maar het is niet bij die ene vergissing gebleven. Van de week vond ik namelijk een appel in de schoen van mijn jongste dochter. Huh? Wadoediedaardan? “Prima dat je je nog schoen zet,” zei ik, “maar vanwaar die appel?” Ze keek me verschrikt aan. “Dat páárd is toch wel echt!?”

Willem-Alexander?

Vroeger leverde het Sinterklaasfeest hier veel stress op. Ik herinner me een nacht dat Liz huilend bij mijn bed stond. De reden: ze was bang dat we Piet voor een inbreker zouden aanzien. Of een inbreker voor Piet. Ze wist niet precies wat ze erger vond – ik heb het haar nog gevraagd – maar dat ze bang was, dat was wel duidelijk. En dan die spanning als ‘de Sint’ het podium opkwam. Koning Willem-Alexander tijdens eed in De Nieuwe Kerk was er niets bij! Annabel kon er ook wat van. Die heeft een tijdlang ongeveer elke vijf minuten de open haard gecheckt. Of er geen Pieten klem zaten…

Tips van Eva

Heb jij jonge kinderen, dan is deze blog van Eva Bronsveld misschien interessant voor je. Eva schrijft en spreekt al jaren over kinderen en opvoeden en speciaal voor 5 december schreef ze een blog over Sinterklaasstress. Vol tips and tricks om de rode mijtertijd goed door te komen.

Lootje zwaar

Ik heb Eva’s sinterklaastips gelukkig niet meer nodig. (Alhoewel, had ik Liz niet laatst tijdens het Sinterklaasjournaal horen zeggen:  “Nou wéét ik dat het niet écht is, maar nou word ik tóch weer zenuwachtig!” En slaapt Pietje Bel niet ineens weer zo slecht? Dus.) Evengoed, wij hebben nu andere problemen. Klassenwerk, gedichten, surprises  “Wat moet ik nou maken?” “Nu heb ik alwéér een jongen!” Loodje-zwaar is die Sinterklaas dezer dagen voor het schoolkind (en de ouders).

Rijmen en dichten

Gelukkig weet Annabel  inmiddels wél wat voor suprise ze wil maken: een paard. Haar ‘lootje’ is namelijk dol op paardrijden. En bij gebrek aan kranten begint ze vast aan het gedicht. Trots laat ze me haar begin zien: “Met wat lijm, papier en gaas, maakt Sint voor jou een mooie vaas!”

“Een vaas?” reageer ik verbaasd, “maar je ging toch een páárd maken?”

“Ja”, knikt Annabel. “Maar dat rijmt niet.

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl staan elke dag versche blogs. En heb je al meegedaan aan De Grote Bloggers Sinterklaasactie? Doen hoor, we geven heel leuke cadeautjes weg!

5 thoughts on “Sinterklaas Stress!

  1. Mijn neefje van 7 geloofd nog. Toen ik zaterdag was aan het op passen riep hij vanuit bed. Hij vroeg of ik niet wilde vergeten het vuur van de haard uit te zetten. Heerlijk deze tijd.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s