Een beetje warmte

Komeet Ison heeft zijn zwaai om de zon waarschijnlijk niet overleefd.

Jammer, want zoals het er gisteren voorstond, was de komeet hard op weg om onze nieuwe Ster van Bethlehem te worden. Helaas heeft de intense hitte van de zon de komeet waarschijnlijk opgewarmd tot zo’n 2700 graden Celsius, waardoor hij uiteindelijk verdampte.

ison

Icarus & mini-ijstijd

En terwijl het Ison gelijk Icarus te heet werd onder de voeten, constateer ík dat het hier op aarde wat frisjes wordt. Ik moest van de week zelfs mijn auto krabben! De winter komt eraan en dat is te merken. Een computermodel, dat ons klimaat nabootst, kwam onlangs spontaan met een mini-ijstijd op de proppen. Wetenschappers waren ‘verrast’. Verrast? Verontrúst zal je bedoelen!

Natte boel

Op 1 december begint de meteorologische winter en daarmee sluiten we één van de natste seizoenen ooit af. Alleen in 1974 en 1998 viel er in de herfst meer regen. Ik herinner me de buien, de straat die in een rivier veranderde en de natte kleren. September en oktober waren extreem zacht. Dat dan weer wel. Misschien dat ik het daarom nu opeens zo koud heb?

Hoe dan ook, ik tik mijn stukjes vandaag met een extra trui aan. Ik ben bezig met het testen van de nieuwe Wii U en de game Wii Sports. Misschien moet ik mijn werkterrein even naar de praktijk verleggen om weer wat warmer te worden.

Nieuwscheck

En terwijl ik nog een slokje hete koffie neem, check ik mijn favoriete nieuwsites. Op nu.nl lees ik dat de Syrische kinderen die naar Libanon en Jordanië zijn gevlucht (naar schatting tweehonderdduizend kinderen), geen onderwijs kunnen volgen. Kinderen van zeven jaar oud moeten vaak al lange dagen werken.

It will be lonely this Christmas

Weer zo’n bericht waar je koud van wordt. En het voelde al zo onbehaaglijk. Echt jammer van die komeet. We hadden wel een beetje warmte kunnen gebruiken. Al dan niet in de vorm van de Ster van Bethlehem.

ison2

Sorry, bij dit stukje horen links maar die krijg ik op de een of andere manier niet in het systeem. Ik zal het later nogmaals proberen!

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl staat vandaag een cryptisch stukje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s