Vrijdag de dertiende

De Romeinen voltrokken hun doodvonnissen op vrijdag. Ook in Engeland stond de doodstraf altijd op de agenda op de vijfde dag van de week. Lekker, zo vlak voor het weekend. En Jezus werd gekruisigd, inderdaad, op vrijdag! Een ongeluksdag dus, die vrijdag. En als hij dan óók nog samenvalt met het ongeluksgetal 13, tja, dan is het al snel ‘when the shit hits the fan’.

Valt allemaal wel mee!

Onderzoek toont echter aan dat we weinig te vrezen hebben op deze ongeluksdag. Zo werd er in 2008 en onderzoek gedaan door het Nederlandse Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). De uitkomst was dat er minder ongelukken gebeuren op vrijdag de 13e, met als verklaring dat mensen dan juist wat voorzichtiger zijn dan normaal.

Mazzelmeid

Het andere uiterste – en daar heb ik  vandaag ‘last’ van – is dat vrijdag de dertiende ineens geluk gaat brengen. Geen idee wat voor wetmatigheid hieraan ten grondslag ligt, maar ik hoor daar meer mensen over. Het is echt opvallend, ik krijg het ene positieve bericht na het andere, ik kan het bijna niet geloven. Leuke opdracht erbij, salarisverhoging voor Paul, cadeautje bezorgd, dat werk.

Een beetje verdacht vind ik wel en ik probeer dan ook niet overmoedig te worden. Ik moet vanavond namelijk nog uiteten (en dan kan er véél misgaan, ik moet nog op de fiets ook!) en daarna ga ik met een vriendin naar een toneelstuk van Het Thrillertheater. Thrillertheater! En dat op vrijdag de dertiende! Dat is natuurlijk wel een béétje ‘erom vragen’.

Duimen jullie dus maar voor me. Dat het zo goed blijft gaan. Dan duim ik terug. Statistisch gezien hebben we dan wel niets te vrezen, maar ik zou toch maar blijven opletten.

Want, zoals mijn oma altijd zei: “Prijs de dag niet, voor het avond is!”

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl kan je vandaag lezen hoe het met mijn wimperextentions gaat.

Foto is van: http://fotoboek.fok.nl/mylifeisgrey/3/25

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s