Mijn man wordt volwassen. Dacht ik.

Wij zijn sinds vandaag in het bezit van een heuse elektrische fiets. Met parkeerhulp.

Jaja, doe maar bejaard gezond. Paul dan he, ik deed al gezond. Dat wil zeggen: ik fietste al naar mijn werk. Lekker makkelijk praten natuurlijk als je voornamelijk thuis werkt. Maar toch.

Fietsdrempel

Paul zijn werk is nét te ver om te fietsen. De fietsdrempel is op die manier wel érg hoog. Dus deden we verstandig en kochten van de kerstbonus een elektrische fiets voor Paul. Mocht mijn autootje het vandaag of morgen begeven, dan wordt deze ook niet vervangen. We kunnen prima met één auto.

Maximale volwassenheid

Goed geregeld, dacht ik. Paul had de fiets al opgehaald in de winkel en was meteen was doorgeraced naar een borrel. “Dit is het begin van een nieuw tijdperk”, wist ik, terwijl ik zijn enthousiaste verhaal aanhoorde. “Een overgang van jonge ietwat wilde ouders naar sportieve en verantwoordelijke veertigers.”

Ik wilde Paul net zeggen dat hij niet moest vergeten zijn nieuwe elektrische fiets op slot te zetten – er worden tenslotte momenteel erg veel elektrische fietsten gestolen – toen ik me bedacht. Mijn man stond op een kruispunt in zijn leven. Hij nam verantwoordelijkheid, wist wat hij deed. De aanschaf van de elektrische fiets had dit bewezen.

Veel plezier!

En dus wenste ik hem veel plezier op zijn borrel. En een goede reis terug straks, op zijn nieuwe fiets.

“Gaat wel lukken,”, zei Paul. “Het fietst echt super. Blij mee joh. Maar wat ik me nou afvraag he? Zou je zo’n ding nou een beetje kunnen opvoeren?”

Meer Esther? Op www.esthervuijsters.nl staan elke dag verse blogs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s