Het is hier geen hotel!?

In de jaren tachtig struikelde ik nog wel eens over mijn hormonen. Het resultaat: een spoor van rommel. Lege verpakkingen, tijdschriften en niet zelden een vieze badkamer. Dat ik zelf verantwoordelijk was voor die afvalberg kwam niet bij me op.

Het is hier geen hotel

Mijn moeder riep in die tijd regelmatig: ‘Het is hier geen hotel!’, waarop ik dan vilein zei: ‘Jawel, een nul-sterren hotel!’ Vond ik zelf bijzonder gevat, want er was tenslotte geen roomservice en ik moest mijn eigen bed opmaken (wat ongeveer gelijk stond aan dwangarbeid).

Vrijheidsbeperking

Als ik écht een slechte bui had, dan riep ik dat het thuis ‘een gevangenis’ was. Ik was immers niet volledig vrij en ik werd regelmatig gecontroleerd (huiswerk, vriendjes). Natuurlijk, die vergelijking ging mank, maar aan de andere kant? Bewakers…  straf als je de regels overtrad…. vervelende celgenoten (broertje)….

Inmiddels heb ik zelf kinderen en roep ik regelmatig ‘dat het hier geen hotel is’. De meiden zijn gelukkig nog te jong om me van repliek te dienen, maar ik zie aan de ogen van de probeerpuber (Liz, 11) dat het eraan zit te komen. Vandaag of morgen krijg ik een sneer terug en dan kan het feest beginnen.

Doe het lekker zelf!

Ondertussen begin ik zélf op mijn moeder te lijken. Ik zeur over troep, ik mopper dat ze het eten eerst moeten próeven voordat ze roepen dat ze iets niet lusten en ik wil dat ze cosmetica zelf betalen. Ja, ook deo’s die je niet nodig hebt. En het voer voor je (eigen!) goudvis. En kan je niet éven je eigen bed opmaken?! Kom op zeg, het is hier geen hotel!

Got the t-shirt

Ik bereid me voor op het ergste. Vandaag of morgen komt die sneer en vlak daarna de vergelijking met de gevangenis. Been there. Done that. Got the t-shirt. Vroeger ging het toch precies zo?!

Of, wacht eens even, misschien toch niet helemáál precies zo.

Want als míjn kinderen straks gaan roepen dat het hier een gevangenis is, dan houd ik gewoon mijn hand op en zeg: “Prima. Dat is dan 16 euro per nacht!” (KLIK)

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl gaat het vandaag over… cadeautjes!

One thought on “Het is hier geen hotel!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s