Koeknuffelen goed voor je relatie?

Nog niet zo lang geleden volgde ik een workshop koeknuffelen. Een aparte ervaring.

Want behalve een speels kalfje dat mijn vlechtjes half opat, was dat geknuffel met die herkauwers onverwachts fijn. Ik was dicht bij de natuur, kreeg alle tijd om te relaxen, en voelde hoe gemakkelijk het eigenlijk was te ‘bonden’ met zoiets groots als een koe.

Koeknuffelen is, zo lees ik op internet, erg geschikt voor mensen met (onder andere) intimiteitsproblemen. En het is goed voor je relatie. Snap ik.

Dames, dámes

Maar wat me wel opviel tijdens de workshop, was dat niet alle dames zich even netjes gedroegen. We konden niet naar buiten, de intimiteiten vonden dus plaats in de darkroom van de boerderij (lees: stal), en daar róók het behoorlijk. En net toen ik in een innige omhelzing lag met ‘mijn’ koe, zette haar vriendin naast me gewoon de sluizen open…

Na afloop voelde ik me sereen. Maar ik stonk een uur in de wind.

Splintergroepering

Toch ben ik er achteraf eigenlijk nog wel goed vanaf gekomen. Want, zo lees ik in één van de vakbladen (nee, niet Het Plattelandsleven maar het AssurantieMagazine) in Duitsland heeft een (ongetwijfeld militante groep koeien) het onlangs voor elkaar gekregen een complete stal op te blazen!

Hoe? Nou, de dames hadden dusdanig veel methaangas geproduceerd (boeren, scheten) dat een vonkje van één van de in de stal aanwezige machines genoeg was om een flinke ontploffing te veroorzaken. Gelukkig raakte niemand gewond, slechts één koe had lichte brandwonden. Maar het dak ging eraf.

Niet ongevaarlijk

Dus. Koeknuffelen mag dan rustgevend zijn en goed voor je relatie, ongevaarlijk is het dus niet. Want als de vonken écht gaan overslaan, dan slaat direct de bliksem in. Explosieve toestand, dat geknuffel en je kunt je natuurlijk afvragen hoe je relatie daar uitkomt!

Goed voor je relatie?

Trouwens, behalve het brandgevaar is er nóg een reden waarom ik twijfel of dat gekoeknuffel nou wel zo goed is voor je relatie als wordt beweerd. Tuurlijk, je ervaart intimiteit op een heel andere manier, zoiets neem je mee naar huis. Maar dan?

Mijn man raakte me twee dagen niet aan. Hij zei dat ik riekte.

Meer Esther? Op www.esthervuijsters.nl is het weer Pink Saturday en vandaag… gaan we kleuren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s