Zelfie in #Zellotape?

Het woord ‘selfie’ is – net als het woord ‘ankle-biter’ (voor klein kind) en ‘ brekkie’ (ontbijt) – bedacht door… Australiërs.

Zelfie?

In Australië werd het woord in 2002 al gebruikt. Van daaruit verspreidde het zich langzaam over het Angelsaksische taalgebied en zo kwam het via Engeland naar Nederland. Niet zo heel gek, vindt hoofdredacteur Ton den Boon van Van Dale. Qua uitspraak past het woord in onze taal.

Hoe dom kan je zijn?!

Over selfies is al veel gezegd en nog meer geschreven. Het maken van selfies zou je intelligentie aantasten (dit bericht bleek een 1 april grap  te zijn), meerdere inbrekers zijn gepakt doordat ze selfies maakten op plaats delict of met een gestolen telefoon (hoe dom kan je zíjn?!) en mensen zouden verslaafd kunnen raken aan het maken van selfies.

Extreme Selfies?

Dat laatste, dat geloof ik onmiddellijk. Het woord selfie werd niet voor niets in 2013 tot ‘woord van het jaar’ verkozen en op YouTube staan inmiddels honderden filmpjes met tips over hoe je de perfecte selfie maakt. Een gewone selfie is inmiddels niet bepaald hip meer en ook de Duckface is inmiddels achterhaald. Wie tegenwoordig hip wil zijn maakt foto’s op extreme locaties of selfies waarbij je gezicht met afgeplakt met tape (#Sellotape).

#sellotape

Nou heb ik inmiddels al aardig wat #sellotape selfies bekeken én ik heb er één gemaakt. Ik moet zeggen: ik werd er niet bepaald opgewonden van. En ik zie de lol er ook niet zo van in. Ik vind het vooral… dom! En dat brengt me toch weer dan weer terug bij het begin van deze blog: zou dat bericht over selfies die je hersenen aantasten dan  toch géén 1 april grap zijn geweest … ?

selfiesellotape4

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl lees je vandaag over het Paasverhaal volgens … Annabel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s