DIVORCE en de Edele wilden (bevat spoilers)

David Medelbaum uit de populaire dramaserie Divorce heeft een goed idee! Om alle relatieperikelen te vergeten gaan de mannen een weekendje… kamperen!

Even lekker weg, de natuur in, zonder de verlokkingen van seks, te veel eten en mobiele telefoons! In al zijn goedheid nodigt David zelfs broer Pieter van BFF Boudewijn uit zodat de mannen – tussen tent en tondel – hun langlopende ruzie kunnen beslechten.

Noble Sauvages

Al snel blijkt dat het weekendje niet zonder slag of stoot zal gaan verlopen. Om te beginnen heeft niemand een slaapzaak. Lastig. David lost het probleem op door naar een luxe kampeerwinkel te gaan. Hij wandelt de zaak weer uit met de allergrootste rugzak, een pakket instant maaltijden á tien euro per stuk én een opvouwbare toiletkit. Die laatste zal hij nog nodig hebben want: “We gaan alle shit diep in het woud achterlaten.”

“We gaan onze shit diep in het woud achterlaten!” – David

Honderd jaar beschaving wordt subiet overboord gezet zodra het woord ‘Ardennen’ is gevallen. Uiteraard vergeten de Edele Wilden de doos met eten, waardoor ze onderweg als een stel  wijven tegen elkaar tekeer gaan. Er is zelfs geen drank, wat tot nog meer frustratie leidt. Gelukkig is de broer van Boudewijn reeds op de plaats delict en kan hij de mannen snel aan een koud biertje helpen. Tot grote ergernis van Bo, die hierin de zoveelste poging van zijn broer ziet om de boel over te nemen.

Héél volwassen

De broedertwist wordt uiteindelijk heel volwassen opgelost door flink met elkaar op de vuist te gaan. Een bloedend voorhoofd, een kick-in–the-nuts en een heleboel modder later, blijkt dat het uiteindelijk toch allemaal maar weer om één ding draait: wie krijgt de leukste vrouw. Pieter Konijn ruimt het veld en Boudewijn zit opeens een stuk beter in zijn vel.

Eye of the tiger

Aan het einde van het weekend zit het stelletje suvivors uitgeblust in de auto. Ze zijn maar wát blij wanneer ze ’s avond mét hun mobieltje én een zak chips voor de TV kunnen zitten. En terwijl de geluiden van rauwe seks uit de slaapkamer van Joris hen als vanouds weer tegemoet komen concluderen ze:

Home is where the heart is. En waar het bier is. Hoeveel opvouwbare toiletkits je ook meeneemt.

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl (klik) vandaag een paasverhaal én leuke Moederdagtips!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s