Year of the bush III “Baardvrouws”

Vroeger hadden we Sinéad O’Connor. Die was cool, met haar kale kop. Nu hebben we Conchita Wurst. Die heeft lang haar en een baard. Wat ging er mis?

Lady Gardens

Wat er mis ging was dat Emer O’Toole in The Guardian The Year of the Bush voorspelde. Ik schreef daar al eerder over (lees YOTB I en YOTB I). Over harige trends en Cameron Diaz, die riep dat haargroei niet voor niets is. En dat afscheren zoiets zou zijn als zeggen dat je je neus niet nodig hebt.

cochintaOpgeschoven haargrens

En het bleef niet bij welig tierend schaam-, been- en okselhaar. Het scheren, epileren en harsen ging volledig in de ban en sommige haren moesten zelfs verléngd worden. Hairextentions, wimperextentions en de nieuwste trend: brow-extentions! Miley Cyrus zette de toon en wij volgen trouw.

Haartje gekrenkt

Maar blijkbaar kan er nog meer (haar) bij. Want waar de Russen thans massaal hun baard afscheren om hun onvrede kenbaar te maken, stemde West-Europa afgelopen zaterdag tijdens het Eurovisie Songfestival massaal op ‘de vrouw met baard’. (Die overigens dan wél weer haar oksels had geschoren, wat ik niet heel erg consequent vind!). Een statement, een persoonlijke boodschap. Mooi hoor. Maar kom op. Met een báárd?! Dat ziet er toch niet uit?!

Baardvrouws

Op Twitter vlogen de grappen je om de oren. “Sturen wij volgend jaar Tante Es?” “Het is doorgestoken baard dit!” en: “Ilse is beter maar het is niet baardig om dat te zeggen!” Ook de foto waarop “Conchita” in een doorschijnende jurk voor het raam staat, trok veel bekijks. Terecht want grappig.

Scheer je weg!

Ik was één van die ‘kritische’ twitteraars. Ik heb niets met zijige vrouwen met baarden. Ik vond het liedje niet leuk en ik vind het belachelijk dat het songfestival is gewonnen door ‘een statement’. Enige voordeel van de ‘tolerantie’ in dezen is dat niemand mij kan verbieden eerlijk te zijn over wat ik van Conchita en haar aanstellerige baard vind.

Afijn. Het mag duidelijk zijn. Wat mij betref is The Year of the Bush nu definitief doorgeschoten. Kappen en ontbossen die handel. Misschien ooit opnieuw beplanten maar nu even niet. Sinéad moet terugkomen.

Ik ga in elk geval alles nú afscheren. Ook een statement. (Nou oké, mijn hoofdhaar niet dan.)

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl vandaag een hilarisch artikel over #verspreekuur

Foto is van site The Guardian, zie link naar artikel.

One thought on “Year of the bush III “Baardvrouws”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s