Deel dit bericht vooral op Facebook!

Regelmatig hoor ik ouders klagen over het feit dat ze hun eigen kroost voorbij zien komen op Facebook, terwijl het kind in kwestie nergens vanaf weet. Hoe dat kan? Simpel Het kind is erop gezet (of getagd) door andere ouders.

“Ik dacht dat ze gewoon een foto maakte!”

Rare ontwikkeling

Een rare ontwikkeling. En ik begrijp heel goed dat ouders dat vervelend vinden. Ik zou het niet in mijn hoofd halen om zomaar andermans kind zomaar op Facebook zetten. Sterker nog, ik vraag zelfs toestemming aan mijn eigen kinderen om foto’s te mogen plaatsen of een blog over ze te mogen schrijven. Want niet alleen óuders vinden het vervelend, ook het kind zelf wordt er ook niet altijd even blij van.

“Marja en Marietje lekker saampjes knus in het grote bed!”

Exposuredrang

Maar kennelijk zijn er dus ouders die de vriendjes  van hun kinderen te pas en te onpas laten meegenieten van hun exposuredrang. Laatst nog, hoorde ik een verhaal over een meisje dat met een vriendinnetje naar het zwembad was geweest, had die moeder gewoon een filmpje via Vine op Twitter! Daar zou ik ook écht niet blij van worden. Mijn kind trouwens ook niet.

Ouders opvoeden

Kijk, dat we kinderen moeten ‘opvoeden’ wat betreft social media, dat weten we nou onderhand wel.  Ik spraak laatst nog weer een vrouw die bezig was met het opzetten van een cursus social media voor kinderen. Hartstikke goed natuurlijk, dat we ons van het ‘gevaar’ bewust zijn. Maar misschien moeten we onderhand ook eens serieus gaan nadenken over ‘dat andere’ gevaar: de ouders!

Attentie buurtpreventie

Echt, ik geloof onmiddellijk dat het allemaal met de beste bedoelingen gebeurt – het is gezellig en dat wil je laten zien –maar ik geloof dat het tijd wordt om niet (alleen) onze kinderen, maar ook elkáár een beetje in de gaten te gaan houden.

Deel dit bericht vooral op Facebook. Er wordt niemand in getagd.

Foto is van hier en op www.esthervuijsters.nl staat vandaag mijn ultieme verjaarscadeau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s