Netflix goed voor je relatie?

Sinds Paul en ik Netflix hebben, heeft onze relatie zich flink verdiept.

Niet alleen zijn we nu sámen verslaafd aan House of Cards – zo fijn die hufter van een Francis Underwood, gespeeld door Kevin Spacey -we hebben er ook een aantal interessante vrienden bij. En gezamenlijke vrienden? Die verstevigen je relatie.

Gedeelte geheimen

Het is bewezen. Naast de ‘gedeelde geheimen’ die series met zich meebrengen – en die je relatie een boost geven omdat je er sámen in zit – gaan de karakters uit een serie na een tijdje aanvoelen als échte vrienden. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Hoe dat werkt? Simpel. De karakters worden zo gekozen dat jij je als kijker altijd met (een van) de personages kan identificeren. Ik heb dat een zeker persoon met Zoe Barnes, een knappe nieuwsgierige journaliste. Van Paul vermoed ik dat hij zich vooral identificeert met Francis ‘de hufter’ Underwood! Dat zegt iets!

Affaires in het Witte Huis

House of Cards is een politiek drama, de serie speelt zich af in het Witte Huis. Paul vindt de politieke spelletjes interessant, ik vooral de rol van de media, de affaires én de kleding van Claire/ Robin Wright. Wanneer we een serie op TV volgden – het kwam niet zo vaak voor dat we de serie beiden twee leuk vonden – baalde ik altijd van de reclames. En ik baalde als het seizoen voorbij was. Het is zo gezellig om samen een serie te volgen.

 

Netflix goed voor je relatie

Mr. Vicepresident!

Daarom ben ik blij met Netflix (en nee, ik krijg voor deze blog niet betaald). Want wíj weten nu bijvoorbeeld hoe het echt zit, in het Witte Huis. Alleen wíj weten het. Elke avond horen wij van Francis de nieuwste roddels. Waarbij hij ons ook nog eens trakteert op de mooiste one-liners! En wie wil dat nou niet, de Vicepresident als vriend!

Netflix heeft ook een nadeel! Wel eens van Binge-watching gehoord? Hierbij worden zóveel afleveringen achter elkaar gekeken dat men nergens anders meer aan toekomt.

 

Inmiddels is ook het nieuwe TV seizoen weer begonnen. Nieuwe afleveringen van The Vampire Diaries, Modern Family, Nashville en andere series die we maandenlang hebben moeten missen. Maar… er komen natuurlijk ook weer nieuwe series bij. Girlscene zette vijf veelbelovende series op een rijtje gezet. Welke ga jij kijken?

Op www.esthervuijsters.nl kan je tot het einde van de maand geluksloten winnen! Doe je mee?

3 thoughts on “Netflix goed voor je relatie?

 1. Jaaaa, house of cards was geweldig, we wachten met spanning op het nieuwe seizoen.
  We zijn gestart met Lillyhammer wat we alletwee leuk vonden, toen house of cards. Net breaking bad afgerond, echt heel goed. Nu op zoek naar een leuk vervolg voor ons tweeen.

  En onze smaak ligt normaliter ook ver uit elkaar: sci-fi vs romcom

  nog goede tips?

  Like

 2. Potverdeurie zeg, Lief en ik kijken ook die serie (goede serie inderdaad!), maar ik had dus liever nog niet geweten dat Zoe vermoord wordt! Kun je niet even een spoiler alert geven voor iedereen die je blog nog gaat lezen en dat ook niet wil weten?!!? 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s