De tien leukste feitjes over de liefde

Als je schrijft voor verschillende vrouwenplatforms, dan kom je nog wel eens wat artikelen tegen over de liefde. Ik liep al een tijdje rond met het idee daar iets mee te doen. Zie hier het resultaat, de tien leukste feitjes over de liefde!

 1. Vrouwen vallen op mannen met stoppels

Mannen van Nederland: laat het scheerapparaat maar staan. Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen jullie stoppels als ‘zeer aantrekkelijk’ ervaren. Niet scheren levert dus niet alleen tijdwinst op, maar ook vrouwelijke aandacht!

 1. Liefde werkt als pijnstiller

Liefde kan pijn stillen. Hoe? Simpel. Als iemand pijn ervaart en hij of zij kijkt naar een geliefde, dan worden de beloningsgebieden in de hersenen geactiveerd, daarbij komen pijnstillende stoffen vrij. Dus: in plaats van (weer) een paracetamol: pak eens wat vaker de foto van je lief.

 1. Mannen die hun eigen aantrekkelijkheid overschatten scoren vaker

De onderzoekers baseren hun conclusies op een experiment onder bijna honderd mannen. De proefpersonen moesten eerst aangeven hoe aantrekkelijk ze zelf dachten dat ze waren waarna ze gingen speeddaten. De mannen die zichzelf ‘te hoog’ inschatten werden aantrekkelijker gevonden dan hun meer bescheiden soortgenoten!

 1. Gestreste mannen vallen op vollere vrouwen

De onderzoekers verzamelden ongeveer tachtig mannen. De helft kreeg een taak die veel stress opleverde. De andere helft kreeg die taak niet. Vervolgens kregen de heren tien afbeeldingen van vrouwenlichamen te zien. Sommige lichamen waren heel dun. Andere lichamen waren eigenlijk te dik. Wat bleek: mannen die gestrest waren vielen vaker voor vrouwen met een normaal of iets te hoog gewicht.

 1. Symmetrie zit opgeslagen in de lichaamsgeur

Symmetrie is aantrekkelijk. Mensen die een symmetrisch gezicht (ogen, oren, mond, neus en wangen zijn in perfecte verhouding) hebben, worden aantrekkelijker gevonden. Maar symmetrie is moeilijk waar te nemen met het blote oog. Misschien is dat de reden dat informatie over de symmetrie van iemands gezicht in de lichaamsgeur zit opgeslagen? Vruchtbare vrouwen vinden namelijk T-shirts van mannen met veel symmetrie in het gezicht het meest prettig en sexy ruiken. Voor de niet-ovulerende vrouwen was de prettige geur niet gerelateerd aan symmetrie.

 1. Openingszinnen werken niet

Mannen denken nog altijd dat een openingszin werkt. Maar nee. Twintig procent van de vrouwen reageert zelfs uitgesproken negatief wanneer een man ze benadert met een openingszin. In tegenstelling tot de zeventig procent die positief reageert als een man ze neutraal benadert. Jammer joh.

 1. Homo’s gaan vaker vreemd

‘Mannen’, wordt wel gezegd, ‘gaan vaker vreemd vanwege een hogere seksdrive door evolutie.’ Je zou dan kunnen denken dat homoseksuele mannen dan minder vreemdgaan binnen een relatie, aangezien zij ‘matchen’ in hun seksdrive. Nope. Uit onderzoek blijkt dat homoseksuelen juist veel vaker dan hetero’s vreemdgaan.

8. Geen liefde is schadelijker dan roken

Goed nieuws voor de rokers. Geen liefde ontvangen is schadelijker dan roken. Uit het boek ‘Advances in personal relationships‘ van Warren H. Jones en Daniel Perlman blijkt dat het leven in een sociaal isolement voor hartklachten zorgt. Een eenzaam leven zou dan ook een groter risico vormen voor de gezondheid dan roken. Vuurtje?

9. Spannende situaties kunnen leiden tot ‘verliefdheid’

Een gezamenlijke parachutesprong is één van de manieren om uw relatie nieuw leven in te blazen, want het gevoel van verliefdheid ontstaat voornamelijk tijdens ‘spannende’ situaties. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek. Als mannen en vrouwen samen iets fysiek spannends doen verwarren ze nervositeit met verliefdheid. En die verliefdheid blijft hangen, ook als de zenuwen weer rustig zijn. Relatiediep? Ga bungeejumpen.

10. Gelukkig huwelijk = gelukkige vrouw = gelukkige man

Het is een bekend gezegde: ‘a happy wife is a happy life’. En… het is nog waar ook! Onderzoek toont aan dat hoe gelukkiger een vrouw met haar huwelijk is, hoe gelukkiger de man met zijn leven is. Ongeacht hoe hij denkt over zijn huwelijk.

Mannen én vrouwen, ik zou zeggen, doe er je voordeel mee!

Meer lezen? Op www.esthervuijsters.nl gaat het over mijn pogingen om minder-me te worden! Vandaag: nog 5-to-go.

One thought on “De tien leukste feitjes over de liefde

 1. Geen liefde schadelijker dan roken? Misschien moet ik als single dan maar gaan roken. Of is geen liefde én roken nog schadelijker?

  🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s