Ik ben verslaafd (aan binge-kijken)

Eerst dacht ik dat het wel over zou gaan.

Dat het vanzelf minder zou worden, dat ik er snel genoeg van zou krijgen. Ik bedoel, als ik vier thrillers achter elkaar lees, ben ik er ook wel even klaar mee. Van teveel snoep word ik alleen maar misselijk en als ik bepaalde mensen te vaak zie, neem ik na een tijdje vanzelf meer afstand. Zo gaat dat.

Maar niet met Netflix.

Binge-kijken op Netflix

Ik ben nog steeds even verslaafd als in het begin. Misschien nog wel erger. Als ik mezelf geen halt toe roep dan kijk ik rustig 2, 3 afleveringen van een serie op een avond. Echt, ik ga chronisch te laat naar bed, ik zie niets meer op TV en het is een wonder dat ik nog normaal functioneer.

Bij de pakken neerzitten

Gelukkig is mijn man ook verslaafd en volgen we sommige series samen. Dat begon met House of Cards en nu Suits. Suits is minder leuk dan House of Cards, maar het heeft wel zes seizoenen. Dus zitten we avond aan avond samen op de bank met Mike, Harvey, Louis Litt en de andere Pakken. Na Suits willen we beginnen aan Dexter.

Binge-Fringen

Op de iPad begon ik via de app van Netflix met Fringe, op advies van de buurvrouw. Man, wat was ik verliefd op de Bishops. En dat terwijl ik na House dacht, dat ik nooit meer een andere dokter in mijn leven zou toelaten. Maar ook aan Fringe kwam een eind en dat was wel even slikken. Geen parallel universum meer (hoewel, als je dit artikel leest dan zou het maar zo écht kunnen zijn), weg Observers en ShapeShifters.

4400 nieuwe vrienden!

Gelukkig heb ik inmiddels weer nieuwe vrienden. Een heleboel dit keer! Wel 4400 nieuwe vrienden heb ik nu. Die 4400 zijn heel bijzonder, want ze zijn allemaal ontvoerd geweest, ook naar een soort parallel universum, en ze zijn teruggekomen met de meest vreemde gaven. Sommige zijn genezer, andere kunnen gedachten lezen. Apart he?

Parallel universum

Ik moet ze nog verder leren kennen hoor, maar het klikt echt goed. Met sommige heb ik al best een band opgebouwd. Ik denk zelfs dat ik ze binnenkort wel om hulp kan gaan vragen. Dat doen vrienden toch? Elkaar helpen? Ik bedoel, voor het te laat is? Voor ik zélf straks naar een parallel universum verdwijn.

Want er zal er bij die 4400 toch wel ééntje zitten die met zijn gaven een verslaving kan verhelpen. Toch?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s