Best of both worlds

Het is een mythe dat het ouderschap gelukkig(er) maakt, dat blijkt althans uit dit onderzoek.

Maar het is een féit dat je – wanneer je eenmaal kinderen hébt – éxtra gelukkig wordt van de tijd die je exclusief met je partner kan doorbrengen. Die tijd is namelijk kostbaar en wat kostbaar is, dat is vaak bijzonder. (Dat geldt ook voor die kinderen natuurlijk, maar dat is een ander soort blog.)

In stilte

In dat opzicht hebben Paul en ik veel mazzel met de opa’s en oma’s. Die vinden het altijd heel gezellig wanneer de meiden komen logeren en ja, dat vinden wij dan ook weer gezellig! Natuurlijk, omdat het soms praktisch is – er moet tussen Kerst en Nieuwjaar óók gewerkt worden – maar vooral ook omdat het gewoon heel heerlijk is om in alle rust van de stilte te kunnen genieten.

Kerstblur

Na de Kerstdagen (vier dagen dit jaar, het weekend werd hier ook meegenomen in de grote Kerstblur) waren we elkaar hier een beetje zat, dat merkten we allemaal. De meiden werden steeds klieriger, onze lontjes werden korter en er was vooral veel gemopper. Kortom, de uitnodiging van mijn moeder voor een logeerpartij was erg welkom.

Samen poetsen

Gistermiddag brachten we de meiden weg. En toen we thuiskwamen ging de Top2000 aan. Zelfs het samen schoonmaken was gezellig. Helemaal met het vooruitzicht dat er die avond vrienden zouden komen. Eten & spelletjes als volwassenen onder elkaar.

Balen!

“Ik voel me bijna schuldig hoe lekker ik het vind dat ze even weg zijn”, zei ik tegen Paul. “Daar heb ik geen last van”, antwoordde deze vanaf zijn vaste plek op de bank. “Ik zit alleen nu al te balen dat ze over drie dagen weer thuiskomen.”

Geluksniveau?

De conclusie van het eerdergenoemde onderzoek is dat mensen met kinderen aanvankelijk iets gelukkiger zijn dan mensen die kinderloos blijven. Maar zodra de kinderen er eenmaal zijn, slaat de kleine voorsprong om in een achterstand. Pas wanneer de kinderen uit huis gaan, herstelt het geluksniveau zich.

Ik zeg, gewoon af en toe even uit logeren sturen. Dan heb je best of both worlds en hoef je niet te gaan zitten wachten tot ze het huis uit gaan.

Meer van mij lezen? Mij volgen? Kijk eens op mijn blog www.esthervuijsters.nl

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s