Mijn cursus begint!

Het is bijna zover.

Morgen begint mijn cursus literair debuteren bij Paul Sebes in Amsterdam. De kennis aan wie ik dit gisteren vertelde, keek me nogal glazig aan. “Hoe moet ik me dat voorstellen?” vroeg ze.

Ik legde uit wat de cursus inhield. Ze begreep me nog steeds niet. “En wat willen jullie daar dan mee bereiken?” vroeg ze. “Dat we ons debuut maken natuurlijk,” riep ik.

Kennis begon toen te lachen. Ze had me verkeerd verstaan. Ze dacht dat ik een cursus literair méditeren ging volgen. (Ik kreeg meteen visioenen van mezelf in lotushouding op de grond met het boek “Sneeuweieren” van Ricus van de Coevering op mijn hoofd.)

“Het is wel een leuke variant,” zei Paul (mijn eigen Paul, niet Paul Sebes), toen ik hem ’s avonds van de verwarring vertelde. “Ik kan er nog wel meer bedenken. Literair debiteren. Arbitreren. Emigreren. Misschien bestaat er ook wel een cursus literair dementeren.” “Misschien,” gaf ik toe. “Maar vooral met dat laatste wil ik nog wel even wachten. Eerst moet dat boek af”

NB Voor de cursus moesten we lezen “Alleen maar nette mensen” van Robert Vuijstje en “Sneeuweieren” van Ricus van de Coevering. Vooral dat laatste vond ik een erg mooi boek. Bij “Alleen maar nette mensen” begon ik me op een gegeven moment te ergeren aan het taalgebruik.

14 thoughts on “Mijn cursus begint!

  1. Leuke babilonische spraakverwarring ! Ik ben je pas gaan “volgen ‘ en ben nu erg nieuwsgierig wat voor een boek je schrijft.Maar als het uitkomt ga ik het zeker kopen!!

    Like

  2. Hé schrijfwonder :-), jouw debuut is aanstaande let maar op!
    Ik gun het je zo!!! geniet van de cursus, laat ze een poepie ruiken !!

    Like

  3. Ha ha, literair mediteren. 😀
    Spannend dat het nu echt gaat beginnen, maar het zal vast ook heel leuk zijn!

    (Overigens denken mensen als ik de studie noem die ik gedaan heb ook wel eens aan mediteren. 8-/ Mediterrane studies…).

    Like

  4. Spannend! Succes hoor. Ik weet zeker dat je dit goed gaat afronden want je bent een natuurtalent!
    (Overigens had ik bij de naam Paul Sebes steeds een donkerharige man in donker strakgesneden pak voor ogen. Type gentleman. 🙂 Vraag me niet waarom…..)

    Like

  5. Sorry, maar het zal mijn dirty mind wil zijn, maar ik wkam op de variant “literair penetreren”. Hoewel, ik denk dat je zo’n cursus niet nodig hebt 😀

    Like

  6. Literair penetreren 😀 😀 😀 da’s zoiets als sex met een schrijver 😀

    Thanx Mariel, we bellen. Oliebol, heb je hem gegoogled? Precies zoals jij hem beschrijft, toch? 😉

    Denise, haha, verwarring bij die studie kan ik me dan voorstellen.

    Tanja, ik ben zefl ook benieuwd. 😉 (In elk geval een boek waarin een weblog voorkomt en waar we om kunnen lachen.)

    Like

Leave a comment