Wat eet jij met Kerst?


En wat eten wij met Kerst….

En, o ja, nog even een Serious Request aan jullie. Klik hier om nog even mee te de doen met Maaikes actie. Er valt wat te winnen, voor hen en voor jou. Want zoals jullie inmiddels weten ‘This one’s for mamma’!

18 thoughts on “Wat eet jij met Kerst?

  1. 😀 😀 :DKletzenbrood!!! Vanavond eten wij vooraf sushi, hoofdgerecht onbekend en na een zeer goed gevulde chocoladetaart! Morgen hebben we een Mexicaans buffet en overmorgen een combinatie van gourmetten en kaasfondue…. Pffff, nu ik dit zo op schrijf ben ik al vol ;-P! Fijne dagen Esther! Liefs, Lonneke

    Like

  2. Vanavond gaan wij lekker steengrillen, net als ieder jaar :D. Zo lekker en makkelijk (dochterlief is er dol op), want zie hoe laat het is, en ik moet nog boodschappen doen :! 😀 😀
    Morgen bij schoonzus en zwager eten, en dat betekent veel typische (voor)gerechten, tegen de tijd dat de eerste hoofdgang komt zit je dan al bijna vol en aan de tweede hoofdgang (vlees) komen we bijna nooit toe! 😀 😀
    Wél aan het toetje en veel champagne en geklets natuurlijk, gezellig.
    En maandag is het hier (in Baskenland tenminste) gelukkig een gewone maandag!! Beter voor de lijn en zo! Maar wél heerlijk een weekje vakantie!

    Fijne feestdagen en een goed 2012, met veel leuke blogs, zoals altijd!!

    Like

  3. Ha ha, leuk dat je dat gevonden hebt.

    Vanavond eet ik denk ik een restje risotto, morgen een Thais menu en 2e kerstdag een lunch/brunch met o.a. vis (buffetachtig).

    Like

  4. Grappig!
    Wij eten monchoutaart met een bodem van…pepernoten (duurzaam hè!)! verder vanavond gourmetten, morgen italiaans, en tweede kerstdag traditiegetrouw boerenkool met worst (ik ben niet zo goed in plannen voor zoveel dagen en dit heb je meestal wel in huis).
    smakelijk allemaal!!

    Like

  5. wij komen met de hele familie bij elkaar en hebben een soort van buffet met allemaal kleine hapjes, van gehaktballetjes en gevulde eieren tot zalmwraps en poffertjes…
    iedereen maakt wat en neemt wat mee
    elk jaar weer verrassend leuk en lekker!

    en niet te vergeten heel gezellig

    Like

  6. Ik maak een buffetje voor morgen, salade, stoofpeertjes, stokbrood, rollade, varkenshaas(jes), pomme duchesse, quiche en ijs na.
    2e kerstdag eten bij schoonmoeders, lekker makkelijk.

    Like

  7. Vanavond gourmetten. Morgenavond pofaardappel, wortelen en peultjes en een vleesvervanger. Overmorgen pompoensoep, aardappeltaart, vleesvervanger, champignons met saus, spruitjes en een salade met bieten, sla, walnoot en geitenkaas. Niet echt overdreven.

    Like

  8. Hahaha, geweldig Kletzenbrood!
    Morgen eten we bij mijn moeder met mijn zussen en aanhang. Vorig jaar stond de kamer zo blauw van de gourmet dat we dit jaar ieder een aantal tapas maken. Ik maak manisballetjes met tzatiki en wraps rochefort met fijngesneden stukjes paprika en ben benieuwd wat voor meer lekkers we voorgeschoteld krijgen. %-P

    Like

  9. Ha, boerenkoolstamp staat bij ons ook op het menu voor 2e kerstdag. Morgen eten wij Griekse boontjes met gepofte aardappel, gyros en tzaziki; erg lekker. Een iets uitgebreider diner voor/met de schoonouders later deze week, maar daar ga ik nu nog niet over nadenken. Dinsdag ligt er van alles in de uitverkoop in de supermarkt ;-).

    Like

  10. Pompoensoep vooraf, middeltong met rozeval aardappeltjes en salade als hoofd en een citroen panetone met ijs toe. Geen kletzenbrood… *:)

    Like

  11. Hoef 3 dagen niet te koken :). Vanaaf uit eten met J en vrienden (kids bij oma), morgen bij mijn ouders met de hele fam hapjes en gourmet voor de kids en maandag bij schoonma met J zijn zus en haar gezin over uit Milaan.

    En, ik kreeg de kaartspellen donderdag al binnen! Tnx voor de tip, ben benieuwd hoe de reacties zullen zijn :D.

    Like

  12. Dat restje risotto heb ik trouwens héél lekker gemaakt met een scheut witte wijn en kruidenkaas erdoor, een lading paddestoelen in alle soorten en maten erdoor én een biefstukje erbuij. Eet ik haast nooit meer, en een mens moet zichzelf verwennen toch? Glaasje wijn erbij. Klaar.

    Goed. En nu? %-P

    Jij het Kletsenbrood al geproefd?

    Like

  13. Ons kerstdiner voor vandaag staat nog in de koelkast, na de uitgebreide lunch bij de familie hebben we geen trek meer. Dus dat word morgen nog een uitgebreid maaltje 🙂

    Like

Leave a comment